daaromishet

Verslag koolhofput Nieuwpoort

De koolhofput, een water waar veel brasem terug te vinden is en hier en daar een roofvisje.

Gevist met de vaste stok en de feeder.

Het was al van verleden jaar dat ik nog in de koolhofput ben gaan vissen, dus was ik wel nieuwsgierig hoe we er het deze keer vanaf zouden brengen. Bij aankomst bleek het zoeken achter een plekje. Dus vis zou er wel moeten zitten.

Wat ik vergeten was, was dat de koolhofput nogal diep is, dus een lijntje moeten aanpassen om op ongeveer 3,5 meter diepte te kunnen vissen. Gelukkig geen stroming op ons plaatsje dus een ultragevoelige dobber genomen van 0,75 gram. Daarna de feeder in het water op een 15 meter van de kant.

Op de vaste stok bleek dit meteen een succes. In totaal in een paar uurtjes tijd, 5 brasems van ongeveer een 6 kg per stuk. De feeder daarentegen kon maar geen vis bekoren. Wat moet je doen dan? Als de vis niet naar de feeder wil komen, de feeder naar de vis brengen. Dus in plaats van op 15 meter teruggebracht naar 7-8 meter afstand en zo toch nog een pracht van een brasem kunnen binnenbrengen.

Resultaat van de dag: grote tevredenheid. Blijkt dat je nog steeds stevige brasems kan vangen in de koolhofputten. Vreemde eend in de bijt was een paling die zich aan een wormpje had laten verleiden.

Advertenties

juli 24, 2011 - Posted by | Vissen | , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: